07 Ağustos 2012

Kadınlardaki Değişim İçin

Ada :

Cinsiyet dediğimiz olgu bizim toplumumuzda bir organdan ibaret değil.Farklı anlamlar katılır ona.Bebek daha anne karnındayken "Sağlıklı olsun da ne olursa olsun." diyen aile bireyi bile içten içe bir erkek bebek dünyaya gelsin ister.Bir organın bu kadar büyütüldüğü "Aç da görsünler." diye kıkırdanarak söylendiği başka bir yer daha var mı hayatımızda?


Atakan :

Kesinlikle ve bu olay artık toplumumuzda giderek sıradan,normal bir davranış gibi de karşılanması olayın ne kadar basite indirgendiğinin bir örneğidir.

Ada :

Bununla da kalsa iyi.Sakla orayı diye yetiştirilen milyonlarca kız var bizim ülkemizde.Bir cinse sakla ötekine de aç diyorsun ve sonra bu iki cinsin birleşip mutlu olmasını bekliyorsun.

Atakan :

Aslında yapılmak istenen o zaten.Erkekler için açmak serbest bir hale getirilmişken,kadınların tamamen kapatılıp, köreltilmesi istenilen de bu.

Ada :

Kadın yapınca tü kaka diye ayıplanırken erkek yapınca olayın üstü kapatılır.Biri adaletten mi bahsetti?O dediğiniz sadece anayasada.

Atakan :

Konu tamamen ailenin yapısı yada yetiştirmek ile alakalı olunca o anayasanın zaten her hangi bir yükümlülüğü kalmıyor ailenin içerisinde. Eee zaten adalet denilen "şey" i aile içerisinde "baba" dağıttığı için bu tamamen ön yargılı bir "şey" oluyor.

Ada:

Ailenin direği baba anlayışı yıkılsa bile erkeğe boyun eğen kadınlar olduğu sürece bu ülkede bir şeyler ters gitmeye aynen devam edecektir.Tıpkı halinden memnun köleler gibi.Kadın kendi hakkını erkekten istemediği sürece bu adaletsizlik yıllarca süregelecektir.

Atakan :

Hayır ailenin direği hangi bağlamda baba oluyor orasını da aslında sorgulamak gerekir. Para kazanmak ise zaten ülkede çalışan kadın sayısı git gide artıyor.27 milyon 672 bin kadın nufusa sahip bir ülkede , işgücündeki kadın sayısı ise 8 milyon 54 bin durumunda.

Ada :

Kadınlarımız okuyup zanaat sahibi oldukça iş hayatındaki yeri de günden güne artacaktır.Ve unutmayalım ki her şeyden önce kadınlar değişmeli.Kadınlar değişirse erkekler kabullenmeye mahkum olacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder