14 Ağustos 2012

Kadın Kimdir?


Giderken dur demek ancak erkeklere yaraşır, kadın mağrur olmalıdır. Narin, naif... Neden sanki? Kadın özleyemez mi? Kadın sevdiği adamla birlikte olmak isteyemez mi? Kadın delilenecek kadar çok sevemez mi? Erkeğinin kapısında yatamaz mı? Sevgisini itiraf edip, dön diye yalvaramaz mı?

Kadın... Gogol'a göre şeytana tapan varlık. Hem duygusal hem de çetrefilli düşünme yeteneğine sahip, erkeğe göre kas gücü düşük,estetiği yüksek canlı.

Öyledir ki kadınlar, kalabalıkların ahlakı en ağır vaziyette yaşatılır onlara. Duygularını içinde tutması gerekir onun. Kalabalıklara göre, kadının kendini mahrem olandan uzak tutması gerekir. Yasak elma gibi... Mahremiyetsiz bir davranışta bulunursa kadın sivri diller bileylenir, sözcükler ağırlaşır.Basit erkek diye bir şey duydunuz mu siz hiç? Ama basit kadını duymuşsunuzdur. Şimdi anladınız mı o sivri dillerin keskinliğini?

Peki ya kadın erkeği kullanmış dediklerini duydunuz mu? İki insan birlikte olurlar ve sonucunda ayrılık olursa "paçavra" sıfatının yakıştırıldığı taraf dişi olan olur.Ne denli ataerkil, ne denli kısıtlanmış bir yapıda yetiştirildiğimizin farkında mısınız?

Kadın söylemek istediklerini, tutkularını ancak hayallerinde yaşatabilir o "bay ve bayan çok ahlaklılar" a göre. Kadın gidemez, kadın yapamaz. Peki ya neden? Bu yasaklar neden?

Bir yerlerde bir sorun var. Ya erkeklerde yada şu boş beyinlerimizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder